VIZITAŢI, COMENTAŢI ŞI ADERAŢI LA ORICARE DIN GRUPURILE AQVILA (coloana din dreapta)

26 noiembrie 2012

Gafă monumentală la...Factorul chiX

   Când şi când, om sunt şi eu, îmi mai scapă ochii pe la televiziunile noastre neaoşe, iluzionat de speranţa că voi găsi ceva cu adevărat interesant de văzut. Posturile de ştiri şi tolcăială le-am scos de mult din sfera interesului personal. Impropriu spus că le-am scos, dar le-am mutat la coada vacii, mai de pe la 60-ncolo. Au rămas în TOP 10 astea, veteranele. Nu că ar fi din cale afară, în niciun caz, dar mai sunt câteva filme la care mai am câteva replici cu restanţe la memorie. Pentru cele mai multe ştiu pe de rost inclusiv casting-urile. În ordine alfabetică, da, da.
   Aşadar, pe fondul unei regretabile erori la zăpuit pe telecomandă, m-am trezit în plin concurs X Factor, cel de pe Antena 1, televiziunea care face eforturi disperate să ţină pasul cu concurenta din Pache Protopopescu. Copiază tot, tot, tot. Vorbesc de formate, nu de altceva. Pentru altcevauri trebuie să fii politician, cu scop declarat Premier. La factorul ics, prind secvenţa în care toţi cei prezenţi în sala aia, inclusiv juriul, erau într-un extaz nebun după ce una dintre concurente şi-a terminat cele ce avea de făcut acolo. Tănăra, pe nume Iulia Manolache (Foto1), am înţeles că ar avea numai 16 anişori, dar se anunţă o mare speranţă în materie de muzică. Bravo, jos cu pălăria! Era evident că Iulia abia îşi revenea cu respiratul, în timp ce era flancată de prezentatorii show-ului, matinalii Răzvan şi Dani. Nefericit tandem! Risc antipatia unora, dar pe cel de-al doilea l-am suspectat deseori de imbecilitate, fiind chiar manifest în ceea ce-l priveşte un soi de complex al inferiorităţii. Excesele "călare" nu fac decât să confirme, fie că vorbim de motociclete, fie de...
   Spuneam că tânăra concurentă îşi savura momentul său de glorie respirând din greu şi vorbind de asemenea. Totuşi, nota bene!, vorbea bine. Avea în cap şi vocabularul, dar şi gramatica. La un moment dat, făţosul Dani aduce în prim plan o poveste, o mărturisire de culise a Iuliei, care, în mod evident, ar fi dorit să evite discuţia. Dani, nu şi nu. O ia cu viaţa grea, cu mame, cu taţi şi dă-i în sus, dă-i în jos, că a fost crescută, că a fost abandonată etc, etc. M-au surprins maturitatea de gândire şi de reacţie a fetei. A fost adus pe scenă tatăl vitreg, care o creştea cu dragoste real paternă de când avea patru ani. Mama era în sală, tot o lacrimă de fericire văzându-i pe cei doi, tată şi fiică, pe scenă. N-a mai durat mult şi lovitura de teatru avea să se împlinească. Ce spun eu "lovitură"? Trăznet autentic, fraţilor! Plus fulgerul aferent. Urma să-i facă marea surpriză Iuliei Manolache, aducându-l de pe meleaguri îndepărtate tocmai pe tatăl natural, un individ care până la acea dată l-a durut taman în cur că o ironie a sorţii l-a căpătuit cu un copil. Ştiţi ce înseamnă perplexitate? Dacă da, ei bine, este prea puţin spus. Au fost imagini de toată jena. Nimeni nu mai respira în sală. Până şi Cheloo, cu faţa aia de condamnat la ocnă, nu mai clipea la masa de unde juriza. Mai are rost să vă descriu faţa celui ce-şi îmbrăţişa fiica, pe care a adoptat-o nu numai prin mariaj, ci, mai ales, cu suflet de om curat? Iulia era siderată, realmente. Mama, în sală, trăia momente de coşmar. Practic, se transmitea în direct apologia gafei. O gafă monumentală, incredibilă! Până şi cei doi prezentatori şi-au dat seama că paroxismul era deja escaladat. Urma prăbuşirea.

Răzvan şi Dani

   Că produsele trustului Intact au ajuns la limita cea mai de jos a calităţii nu mai este un secret. Nici nu este de mirare, din moment ce profesia de jurnalist nu mai are nimic în comun cu definiţia primară. Tragedia este că mentorul de drept (nici în treacăt nu-i pomenesc numele) a înfiinţat şi o facultate, de unde aşa -zişii ziarişti sunt făcuţi la apelul bocancilor. N-au nicio şansă în presa adevărată, aia care mai subzistă, dar rămân în ograda locală pentru a învăţa lătratul şi muşcatul. Un astfel de exponent a primit şi el ca sarcină să încropească două - trei rânduri despre episodul consumat la chiX Factor în data de 25 noiembrie. Semnatarul, Alexandru Tabusca (nu ştiu ce diacritice i-ar fi fost necesare!), o comite de parcă nu ar fi fost suficientă "surpriza" de pe scena concursului. Sub titlul "X Factor Romania Sezonul 2 - Iulia Manolache isi revede tatal natural, dupa 12 ani!" (tot fără diacritice, ca la Intact), Sănducu a încercat să spele din păcatele celui, celor ce au făcut posibilă o asemenea gafă. Băiatu', Iulia nu a dorit nici măcar o clipă să-şi revadă acel tată, care, în treacăt fie spus, a picat precum musca în lapte în toată această poveste pe care Antena 1 a regizat-o atât de prost, încât în secunda doi trustul trebuia să le înmâneze concedierile. Nu ştiu dacă este  făcută de tine, dar priveşte cu atenţie poza de mai jos! Fiica îşi îmbrăţişează tatăl. Pe cel vitreg, pe cel care a crescut-o, pe cel care i-a oferit protecţie şi dragoste. Pe acest tată îl vede zi de zi, nu după 12 ani.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu