10 ianuarie 2013

Ca de-nceput...

   I-am dat răgaz noului an să se  instaleze şi 'mnealui mai binişor, iar pe voi, dragii mei, v-am lăsat liniştiţi, să vă priască sarmalele, cîrnaţii şi toate "porcăriile" îngurgitate de la Crăciun şi pân' la Sfântul Ion. Oricum, mie nu-mi ardea de scris, iar voi, cu siguranţă, taman de citit bloguială nu aţi fi avut chef. 
   Prin urmare, 2013 şi-a început derularea. Noi, de asemenea. Nu ştiu cum aţi luat voi startul, însă eu, care n-am plecat pe nicăieri, am abordat frontal, cu o strategie imbatabilă: mai uşurel, că este timp pentru toate. Acu', să nu credeţi că am stat rezemat pe coate, bătând darabana pe colţul mesei, în niciun caz. Am avut preocupări gospodăreşti, reparând ba una, ba alta, modificând câte una, câte alta, iar ceea ce, în sfârşit, am considerat că nu-mi mai este şi nici nu-mi va mai fi de vreun folos am scos în stradă sau am dat altora. Cam tern, nu? Posibil, însă mie nu numai că mi-a fost de folos, dar am încercat, pe cât posibil, să prelungesc starea de linişte şi de bucurie în care îmi place să mă răsfăţ în timpul sărbătorilor de iarnă. Fraţilor, ca un făcut, nu mi-a fost dat! Ca voi toţi, a trebuit să încep anul într-un balamuc total. Deşi politicienii - până să revină la meniul de zi cu zi, rahat cu polonicul - încă mai înfulecau ciolane prin creieri de munţi sau în brize exotice, mass-media nu ne-a iertat de mizerii şi scandaluri, începând în forţă şi la foc automat. Mai întâi, cioclii presei româneşti ne-au oripilat cu "ultimul cartuş" a lui Sergiu Nicolaescu. Dumnezeu să-l ierte! N-am fost un fan al său, dar m-a revoltat realmente felul cum posturile de televiziune, toate, fără excepţie, i-au isterizat nemurirea. Nu numai că l-au ciuruit, ci l-au terfelit la modul cel mai obscen posibil. L-au mutilat, realmente!

   Cum, necum, cu popă sau fără, Sergiu Nicolaescu s-a spălat pe mâini şi a plecat la judecata de apoi. Când credeam că, în cele din urmă, viermii presei şi-au desăvârşit festinul, hopa!, au vizitat spitalul alte nume sonore ale scenei româneşti: Mircea Albulescu, Victor Radovici şi lăutarul Nelu Ploieşteanu. Dădeau în clocot ştiriştii, Esca era într-o lacrimă, Ţopeasca în doliu, iar alea de pe Antene făceau vocalize pentru bocit. Era de Apocalipsă, neamule! Nu aia mayaşă, ci ai' mediatică. 
   Circula o vorbă printre telespectatori: "Dacă nu-ţi place, schimbă canalul". S-a fumat, gata. Îmi găseam refugiul pe canalele Discovery, Animal Planet şi alte câteva de soiul acestora. Trec peste faptul că erau reluarea reluării, care a reluat reluarea, dar tot mai erau câteva episoade pe care nu le învăţasem pe de rost. A rezolvat "cablistul" problema. Le-a scos din grila de programe. Îmi băgase un pornache, probabil la schimb. L-au scos. Au băgat altceva. Au scos şi aia. Mă ţin într-o bag-o, scoate-o mai ceva decât p-alea de la linia erotică. Culmea este că tot eu plătesc. Aşadar, unde să mă mai mut cu telecomanda? Este ca-n filmele cu proşti.  Ai 70, 80, 120 de programe tv, dar, la o adică, n-ai la ce să te uiţi. Bine că am mai păstrat câteva cărţi în bibliotecă.
   Aşadar, prima decadă a lui 2013 o dăm la spate. Mă bucur teribil că după ce Administraţia Locală mi-a trimis plicul cu taxele au fost anunţate reduceri masive de preţuri. La ţoale. La haleală, gaze, benzină şi alte "diverse" necesare vieţii se adaugă. Cam ce s-a redus la chiloţi şi ciorapi.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.