10 aprilie 2014

Cătuşele, sport extrem

   Din toată povestea asta cu aducerea lui Mazăre, bezmeticul Constanţei, cu cătuşe la mâini, cu dube şi mascaţi înarmaţi până-n dinţi, în comentariile de pe la televiziuni a fost reţinută o singură chestie, o gogoriţă, pe care saltimbacul ridicat din faţa ciorbei a aruncat-o ca pe un oscior căţelandrilor de la presă. Nu-l voi cita cu exactitate, dar a spus ceva de genul: "Aşa îmi trebuie dacă am construit locuinţe ieftine pentru cei sărmani!". Tâmpenia aia cu, "Ruşine Băsescule!" a fost de un ridicol apoteotic, dar nu a mai mirat pe nimeni.
  Prin urmare, ciudatul cu rang de primar susţine că a construit sub 300 de euro per metrul pătrat (materiale, plus manoperă) locuinţe sociale, pentru oamenii săraci. Prin studiourile televiziunilor s-au perindat tot felul de analişti şi specialişti, încercând să demonstreze şi să demonteze şurub cu şurub minciuna lui Mazăre, fiind expuse pe ecran până şi proiecte 3D de căsuţe, mult mai civilizate şi cochete decât clocitoarele din tabşă galvanizată ale edilulului. Dezbateri prea lungi şi prea puţin relevante.

    De unde şi până unde excesul ăsta de umanitate din partea nazistului de pe catwalk, care, totuşi, nu i-a gazat pe amărâţi, dar i-a îngrămădit pe rafturi metalice, ca într-un Metro Cash & Carry? Să vedem ce vor spune anchetatorii. Oricum, eu am înţeles că a finanţat nişte construcţii, în care nişte oameni locuiesc în baza unor repartiţii speciale acordate de Primăria Constanţa, adică de Mazăre, mai pe şleau, dar nu mi-a fost clar dacă aceşti cetăţeni au primit locuinţele gratis, în chirie, sau le-au fost vândute...
   Îmi vine greu să cred că circa 3000 de suflete (cam cât o comună) stau moca în containerele suprapuse, aşa că exclud din calcule varianta. Dacă sunt chiriaşi, fie şi pe sume modice, Primăria recuperează investiţia. În timp, dar banii se întorc în visteria locală. În cazul în care barăcile respective sunt la vânzare, afacerea devine chiar foarte interesantă. Investiţia de circa 300 euro m/p nu mai are nicio legătură cu "umanitatea" piratului din portul Constanţa, ci, dimpotrivă, trebuie luat în calcul profitul. Al cui? Rămâne de văzut, dar, să nu uităm, cam 10 milioane de euro s-au cheltuit pentru ca cei năpăstuiţi să nu doarmă sub cerul liber şi să nu mai facă pipi prin parcuri sau la stâlpi.

   Revenind la imaginile difuzate la televizor, după încătuşarea lui Mazăre, circa 50 de persoane, adică 50 de locatari (din 3000) au pus de o manifestaţie, evident pentru susţinerea şi eliberarea eroului Che Guevara, care "le-a dat case". Cam dubioşi, însă bine instruiţi. Am fost plăcut surprins să citesc pe pancarde abrevierea Direcţiea Naţională Anticorupţie scrisă corect, cu puncte între iniţiale, dar, din păcate, cu o liniuţă, nesemnificativă, în viitorul clasei luptătoare, pentru că, din câte se pare, Mazăre şi-a definit armata. Dacă nu sunt d-alea cu cracii până-n amigdale şi cu bucile cât pe pepenii, sunt bune şi pirandele balaoacheşe, flăcăii vânjoşi, recent eliberaţi, başca babe cu dinţii în pahare.
   Cred că a sosit timpul ca diliul Mazăre să încerce o nouă costumaţie: ZEGHEA. Ăsta da sport extrem şi, în plus, îi poate salva şi viaţa. Priponit la mititica, nu mai au ăia din Republica Madagascar ce să asasineze.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.