16 iunie 2017

Firea, balena şi…Orcuţa



   Nu cad în păcatul de a o suspecta pe Firea - plus Gabriela, minus Vrânceanu – de umor, căci la asta, adică la ea, nervul râsului este atrofiat de la naştere, iar poantele sale sunt sinonime armatei sovietice când a invadat Cehoslovacia.
   Prin urmare, derapajul madamesei de Voluntari şi, cică, primăriţă de Capitală când s-a dorit o mintoasă cu băşcălie nitam-nisam la adresa ciudatului premier Grindeanu, declarând despre acesta că a jucat „balena albastră” a fost chiar o metaforă inspirată, pe bune. Numai că, inepta de la Intact a făcut o confuzie majoră, căci, deh!, ea le are cu „versurili”, nu şi cu zoologia. 


Fotografie preluată de pe "Naşul. TV"

   A fandat ea metaforic, numai că şi-a luxat glezna şi, implicit, creierul, căci unicul său neuron ce a supravieţuit circulă actualmente pe relaţia călcâi-cur-cerebel, unde, atenţie!, materia nu mai este gri, ci neagră ca pucioasa iadului. Făcând trimitere la „balena albastră”, jocul ăla pentru tembeli, născocit, „întâmplător”,  de un ciolovec, a deconspirat-o în fapt pe jivina cealaltă, colegă de partid şi de cor damblagit, Olguţa Vasilescu. 


Fotografie preluată de la "Ediţie Specială", Cotidianul regional al Olteniei


   Asta, când o ia pe zaibăr, fiară devine. Hulk, personajul ficţional marca Marvel Comics, este înduioşător în comparaţie cu ex-primăriţa Craiovei. Olguţa, alias Orcuţa, este, într-adevăr, o balenă. Nu albastră, ci ucigaşă. Ea, Orcuţa, a avut misiune clară în guvernarea Grindeanu, unde a fost plantată nu pentru inteligenţă, ci pentru…alte merite. Directivele lu’ Dracnea (a se citi după cum am scris) au fost fără echivoc: tocat banii  ţării pe pensii şi salarii; înglodarea României în credite externe la greu; sabotarea lu’ Grindeanu şi lansarea lui Dragnea spre prezidenţiale, ca unic şi omnipotent salvator de naţie.
   Iată, aşadar, cum o gură spartă, ţoapă şi parvenită de profesie, recte Firea Gabriela (Vrânceanu a fost lăsat la dezalcoolizare), a râgâit încă o dată, trădându-şi putoarea megalomanică. Citiţi-i CV-ul comandat pe Wikipedia şi veţi înţelege unde bat.

3 comentarii:

  1. Cum D-zeu ati ales-o la carma Capitalei ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Reţeta consacrată în România: 60% din electorat cu curu' pe scaune acasă, 10% votează împotrivă, 10% au pus botu' la 50 de lei, iar restul au fost membrii de partid.

      Ștergere
  2. Apropo de orcuta , amu ne-a zis ca numai daca vrea statul - plateste indemnizatia de cresterea pruncului , caci nimeni nu contribuie la asa ceva . Intrebare ptr individa : parlamentarii cotizeaza pentru suplimentele de pensii ?

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.